Històric

La primera edició del FESTIVAL INTERNACIONAL DE GOSPEL DE BARCELONA ONE HEART va tenir lloc l’abril del 2019 gràcies a l’impuls del director Ramon Escalé i d’un grup de col·laboradors entusiastes per la idea de presentar la cara actual del gòspel a la ciutat de Barcelona.

En aquesta edició van participar figures com el compositor, artista i productor discogràfic nord-americà Donald Lawrence, Bazil Meade, referent del gòspel europeu i fundador i líder del London Community Gospel Choir, Anette Bowen, Rebecca Thomas, Messengers, Goizargi Gospel Choir, Esclat i la Sant Andreu Jazz Band.

Després de l’èxit de la proposta es va unir al projecte la productora ANEXA, però el Festival va haver de paralitzar l’edició prevista per a l’any 2020, òbviament per la pandèmia del Covid-19 que ens va truncar la vida a tothom.

Tot i que sortíem del flagell de la variant òmicron, la segona edició del Festival es va tornar a celebrar amb rotund èxit el març de 2022, aquesta vegada amb la participació de figures com Isaac Cates, Bazil Meade, Hans Christian Jochimsen, Lurine Cato, Didier Likeng, Messengers, Goizargi Gospel Choir, Esclat Gospel Singers i el Cor Europeu de Gospel compost por més de 100 cantants. En aquesta edició el Festival va fer un pas més en portar un dels concerts al marc del Palau de la Música Catalana i portar també el gospel als carrers en un concert popular celebrat en la Plaça Real.

El festival ONE HEART té un format únic al panorama musical del nostre país i està dedicat íntegrament a l’estil musical del gospel. ONE HEART és més que un «festival» a l’ús, és un espai on aprendre i actuar juntament amb figures rellevants del gospel internacional. És una fòrmula on els amants d’aquest gènere musical ja siguin persones individuals o membres d’un cor, aprendran i milloraran les seves habilitats interpretatives i vocals, aprofundiran en la tècnica i coneixeran nous trucs, tot això amb l’oportunitat d’estar fent música. Perquè l’essència d’aquest festival, que és l’essència del gospel, és conviure i compartir. Aquesta és una trobada internacional de tots aquells que estimen aquesta música, més enllà de les creences, la procedència i les tradicions de cadascú.

I ara... A pel tercer Festival!