Biografies dels talleristes del International Gospel Festival Barcelona 2023

Ramón Escalé

Ramón Escalé

Catalunya

Pianista i compositor de Manresa, porta més de quinze anys endinsant-se en el món del Gospel, col·laborant amb figures internacionals com London Community Gospel Choir (UK), Linda Tillery & the Cultural Heritage Choir (USA), Andrea Encinas (UK), Jason Taylor (USA), Lurine Cato (UK), Trey McLaughlin and The Sounds of Zamar (USA), Safari Children’s Choir (Uganda) i molts d’altres, que li han permès experimentar i madurar una pedagogia específica per a transmetre tota l’energia y característiques musicals que aquest estil té, adaptant-lo a la sonoritat i idiosincràsia dels cors i cantants europeus.

En tot aquest temps ha pogut desenvolupar la seva activitat pedagògica impartint al voltant de 200 workshops, majoritàriament a Catalunya, però també a Menorca, Madrid, Sevilla, Mallorca, Burgos, Tenerife, Pamplona, Bilbao, i també a França, Itàlia, Regne Unit, Kenya i Uganda.

Gràcies a l’associació amb entitats i fundacions com British Gospel Arts (London) i Music Mission Trips (USA), ha pogut aprofundir en els diferents estils i tècniques del Gospel, interioritzant la gran espiritualitat i energia que el caracteritzen.

Actualment dirigeix els cors Barcelona Gospel Messengers, Esclat Cospel Singers (Manresa), Goizargi Gospel Choir (Euskadi) i Cors Gospel del Conservatori del Liceu (BCN). És fundador i director de Messengers Gospel College (BCN).

En la seva faceta de pianista, arranjador i director de la Barcelona Big Latin Band, ha col·laborat amb Chucho Valdés, Omara Portuondo, Paquito d’Rivera i Jerry González.

Ramón Escalé