Biografies dels talleristes del International Gospel Festival Barcelona 2023

Joakim Arenius

Joakim Arenius

Suècia

Joakim Arenius va exercir com a director de cor, compositor, productor musical i artista des de principis dels 90. Va començar a cantar en Joybells (cor gospel des de 1963) a l’edat de 16 anys i es va convertir en director del cor deu anys després. En el 2004 va fundar Praise Unit, un grup de cantants i músics de diversos orígens que comparteixen el desig de Joakim, difondre la música i el missatge de l’evangeli més enllà de les expectatives musicals habituals. 

El Gospel Journey ofereix als cors l’oportunitat de viatjar i experimentar l’evangeli en altres països. Organitza gires a Nova York, Madrid, Sant Petersburg i més. Durant 2000-2001 va ser ministre de música a Nova York i va fundar Salem Outreach Singers. Des del 2003 ha estat treballant amb Creative Kirche a Alemanya gestionant el seu treball com a líder del taller. Gospel Music Workshop of America ha convidat a Joakim a ensenyar les seves cançons en diverses ocasions i també ha gravat la seva música. Des de 2010, l’implantació de la música gospel a Rússia i Bielorússia és una part important del seu treball. Joakim va arreglar 13 cançons per a l’Orquestra de Cambra Sueca en el 2009. També va dirigir el cor clàssic Primula Veris entre 2014-2018. 

Com a productor musical, està influenciat pels sons més clàssics i els ritmes dels balls moderns. Cors de nens i d’adults han cantat les seves cançons, i ha treballat tant amb artistes famosos com amb aspirants a aficionats. A l’octubre de 2016 va llançar Be The Plan, un CD de Praise Unit amb 13 cançons noves i 50 artistes convidats de 11 països diferents. Abans de Praise Unit, Joakim va estar involucrat en molts tipus de música, però l’amor per l’evangeli sempre va ser la seva principal font d’inspiració.

Joakim Arenius