Biografies dels talleristes del International Gospel Festival Barcelona 2023

Didier Likeng

Bèlgica

Aquest camerunès d’origen, nascut a Yaoundé, és un músic autodidacta amb una sòlida experiència de cors i escenaris. Didier Likeng va desenvolupar ràpidament una passió pels “espirituals negres” i el Gospel, que va cantar al seu cor de l’església des dels 10 anys.

Amb només 13 anys va formar i dirigir diversos grups musicals al Camerun. Dos anys més tard es va convertir en el mestre de cor del cor juvenil i principal organista de la seva església, que reunia prop de 1.500 fidels cada diumenge. Didier toca diversos instruments musicals i canta amb gran talent. És un apassionat de … “Negre-espirituals” i l’Evangeli, que ha practicat i estudiat durant molts anys. Ràpidament es va convertir en un dels grans animadors de música gospel a Europa. Els seus companys el consideren un artista dotat i innovador impulsat per la seva fe en Déu. Actua entre d’altres amb molts grups musicals professionals o semiprofessionals a tot el món. Acompanya molts artistes de tot el món com a director musical, instrumentista (baixista, teclats ..) o cantant. Compositor, arranjador i productor artístic amb més de 150 discos realitzats per a artistes amb estils força diversos.

Professor de cant de gòspel a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) de Barcelona des del 2005, mestre de cor i supervisor de pràctiques, Didier Likeng és convocat regularment per dirigir classes magistrals i tallers de cant de gòspel a diversos països.

Del 1990 al 2002, va formar part del prestigiós grup de gospel francès “The Black and White Gospel Singers”. Des de la seva creació el 1992, ha dirigit el grup “The Marvelous Gospel Singers” a Bèlgica i moltes altres formacions com “The Zion Gospel Spirit”, “The Gospel Wings”, “Gospel Anthology”, director musical de “Gospel For Life “tours” … Canta com a solista amb el cor “Gospel per a 100 veus”, inicia i anima diversos grups vocals a tot Europa i es troba a la base de diversos projectes de creació musical. Aquest artista es troba a la base del projecte “Sky” (barreja de música Gospel i Suffi) amb el famós cantant d’origen turc Melike. Va compartir escenari amb alguns grans noms de la música gospel amb més de 3.500 concerts i comptant.