Biografies dels talleristes del International Gospel Festival Barcelona 2022

Lurine Cato

Lurine Cato

Gran Bretanya

Com a cantant secundària, va fer una gira amb Kylie Minogue el 2001 a la seva gira On A Night Like This i va aparèixer a Kylie Minogue: Kylie Fever 2002 a Concert – Live in Manchester (2002) Cato també va gravar la veu per al debut d’Adele àlbum ’19 el 2008.

El desembre de 2016, Cato va actuar per a un concert de nadales a la capella de l’Old Royal Naval College en ajuda de l’Hospice Care for Children de Demelza A principis d’aquest mateix any també va actuar als premis MVISA al costat d’altres artistes com Chyna Whyne, Zara Zykes i Wayne. Marshall

A més del seu premi MOBO i la seva nominació, Cato ha guanyat altres premis musicals, incloent el Premi Premier Gospel (Millor artista femenina) el 2016 i 2017, GMA, Itàlia, (Millor vocalista internacional de l’any), Premi BEFFTA 2013 (Millor acte de gòspel), Premi a la dona sàvia 2012 (premi WWA Woman In Music), i un premi d’honor a l’entreteniment del Regne Unit 2017 (contribució destacada a la música gospel) privilegi d’actuar als Jocs Olímpics de Londres del 2012 per la celebració del Vespre dels Olímpics.

Lurine va ser una artista destacada a la primera cimera europea anual de culte real, una conferència de gospel celebrada durant tres dies al Dominion Center de Wood Green. Altres artistes destacats del gospel van ser el reverend Bazil Meade MBE, fundador del London Community Gospel Choir i Noel Robinson. Entre els convidats internacionals es trobaven Londa Lamond, Israel Houghton, Kim Burrell, Donald Lawrence i Kirk Franklin. L’acte va culminar amb un concert final on el Cor Positiu B va actuar amb Cato.

Cato va ser convidat recentment per l’alcalde de Londres de Sadiq Khan a cantar al seu sopar de campanya celebrat al Museum of London i nomenat entrenador vocal oficial de la competició Sing It To Win It 2018 de la ITV.

Cato i el Cor Positiu B van aparèixer recentment al programa The One Show de la BBC, que van continuar la seva campanya de sensibilització sobre la donació de cèl·lules falciformes i sang. Van decidir fer una prova per a la competició amb l’objectiu de donar a conèixer la campanya a un públic més ampli. Després d’una audició reeixida el 14 d’abril de 2018 a ITV, van rebre un vot “sí” dels quatre jutges, a saber, Simon Cowell, Amanda Holden, Alesha Dixon i David Walliams. Amanda Holden tenia específicament una profunda connexió amb el cor, ja que els donants de sang li van salvar la vida i va remarcar que el Servei Nacional de Salut va tenir un impacte increïble en la seva vida i la seva família. Encara que una actuació de semifinals poderosa, els jutges combinats amb un vot públic van enviar finalment Calum Courtney a la final. Una dura decisió entre Calum i el cor B Positive va moure Simon Cowell a fer el possible per aconseguir que B Positive fos un comodí. Després d’una setmana d’actuacions, es va informar al destinatari de comodins a OK Magazine enviant B Positive a la final de Britain’s Got Talent. Amb només dos dies per preparar Cato i el Cor Positiu B van tornar a reproduir la seva cançó d’audició a un públic animat i solidari al qual Simon Cowell també va remarcar que “va ser la millor actuació fins ara aquella nit”.

Cato ha estat involucrat en la celebració de les 70è celebracions del NHS a la catedral de York Minster.